"Operaţiunea analizată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante", se menţionează în comunicat. 

CEZ Vânzare SA are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. Printre activităţile CEZ Vânzare SA se numără şi cea de comercializare a combustibililor gazoşi, prin conducte. CEZ Vânzare SA face parte din Grupul CEZ, un grup de origine cehă, prezent la nivel internaţional în domeniul energiei.

În România, CEZ Vânzare SA desfăşoară activităţile de comercializare a energiei electrice şi a gazelor naturale în baza licenţelor acordate în acest scop de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. 

C-Gaz&Energy Distributie SRL desfăşoară activităţi de comercializare atât a energiei electrice, cât şi a gazelor naturale. 

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor confidenţiale.

Gazele aduse din import vor acoperi un sfert din consumul ţării în luna ianuarie, iar populaţia va utiliza gaze din Rusia în proporţie de 4,35%, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

AGERPRES