Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia.

Atterbury Romania BV, deţinută în totalitate de către Atterbury Europe, este o societate înfiinţată la sfârşitul anului trecut,  exclusiv pentru realizarea acestei în tranzacţii.Prin urmare, compania nu desfăşoară niciun fel de activitate şi nu generează venituri. Aceasta este o filială deţinută în totalitate de către Atterbury Europe.

Atterbury Europe a fost înfiinţată în anul 2014 şi se concentrează pe investiţiile în centre comerciale şi în oportunităţi de dezvoltare în retail în Europa, în special în zona de dezvoltare a Europei de Est. Activitaţile principale ale Atterbury Europe sunt: deţinerea şi gestionarea de proprietăţi imobiliare, de dezvoltare şi investiţii de grup, în mod direct şi indirect; dezvoltarea proprietăţilor efectuată de către partenerii de grup sau de dezvoltare; şi gestionarea de active.
Atterbury Europe este deţinută în comun de Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA,  cooperativă olandeză formată dintr-un consorţiu internaţional de investitori şi Hemisphere International BV, filială deţinută în totalitate de către Steinhoff International Holdings. Nici Atterbury Europe şi niciun membru al Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA nu deţin filiale şi nu desfăşoară activităţi în România.

Iulius Holding SRL este societatea-mamă a Grupului Iulius, deţinut în totalitate de către Iulian Adrian Dascălu. Domeniul principal de activitate al Iulius Holding SRL şi al filialelor acestuia implicate în operaţiunea de concentrare economică constă în închirierea şi sub-închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

 

Grupul Iulius este un dezvoltator şi operator de centre comerciale în România. Portofoliul Grupului totalizează o zona comercială de peste 250.000 mp, iar ansamblul urban Iaşi şi un număr de patru mall-uri sub brandul Iulius în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava, reprezintă principalele proiecte ale grupului.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Cine este Atterbury Property Holdings

Atterbury Property Holdings a fost înfiinţată în 1994, în Pretoria, Africa de Sud, fiind un nume de top în domeniul investiţiilor şi dezvoltărilor imobiliare de pe întregul continent african şi dincolo de graniţele acestuia. Până în prezent, compania a dezvoltat proprietăţi comerciale, de retail şi rezidenţiale cu o suprafaţă totală de peste 1,5 milioane de metri pătraţi, iar divizia de property management administrează o suprafaţă închiriabilă de peste 800.000 de metri pătraţi. În 2014, prin Atterbury Europe, Atterbury Property Holdings a decis să investească pe segmentul de retail, în special în regiunea de est a Europei, aflată în plină dezvoltare, împreună cu Steinhoff International, retailer care produce, distribuie şi comercializează bunuri de uz casnic şi mărfuri generale în Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Africa şi Australia.