Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care firma Innova/6 SCA SICAV-RAIF, parte dintr-un grup care deţine mai multe fonduri de investiţii, preia Optical Network şi, implicit, companiile Optic Planet şi Mann Optic.

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a informat autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Innova/6 SCA SICAV-RAIF face parte din grupul Innova, care deţine mai multe fonduri de investiţii în sectoare precum servicii financiare, tehnologie – media – telecomunicaţii, energie, alimentar sau industria transporturilor.

Optical Network şi companiile pe care le deţine, respectiv Optic Planet şi Mann Optic, comercializează articole de optică.