BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private şi-a majorat capitalul social cu 26,6 milioane de lei, până la valoarea de 62,57 milioane de lei, potrivit autorizării primite, marţi, din partea Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), transmite Agerpres.

Înainte de majorare, BRD Pensii avea un capital social de 35,97 milioane lei.

Conform Autorităţii, în cadrul aceleiaşi şedinţe, a fost aprobată numirea lui Piers Benedict Walton în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Totodată, Consiliul ASF a aprobat modificările Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Bursei de Valori Bucureşti SA şi înregistrarea BVB în calitate de administrator de indici de referinţă nesemnificativi, precum şi aprobarea prospectului UE pentru creştere în vederea majorării capitalului social al societăţii Avioane Craiova SA Dolj.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/ 2012 aprobată prin Legea 113/ 2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Aviz favorabil în Comisii pentru noul președinte ASF

Amintim că, Nicu Marcu, candidat la şefia Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), propus de PNL, a primit, tot marţi, aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat şi Camera Deputaţilor, în cadrul cărora a fost audiat.

În favoarea candidatului PNL s-au pronunţat 51 de parlamentari, şase au fost împotrivă şi unul s-a abţinut. Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni în şedinţă de plen miercuri pentru a-l vota pe Nicu Marcu pentru ocuparea funcţiei de preşedinte-membru executiv al Consiliului ASF.

Marcu va fi chemat din nou la Comisia economică, după o lună, pentru a prezenta un plan de redresare a activităţii instituţiei.