Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că au fost predate procurorilor DNA contractul de delegare a gestiunii de salubrizare. Documentul fusese încheiat între Consiliul Local şi compania Romprest, în anul 2008. Totodată, au mai fost înmânate si alte acte adiţionale.

Primăria Sectorului 1 a predat procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie contractul de delegare a gestiunii de salubrizare, încheiat în anul de 2008 între Consiliul Local şi Compania Romprest Service SA. precum şi toate actele adiţionale. Cei care au prejudiciat cetăţenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie traşi la răspundere. Avem încredere în Justiţie”, a scris edilul pe Facebook.

Reacție fulger a Romprest

Compania Romprest a replicat și a susținut documentul la care face referire Armand se află în posesia autorităţilor judiciare. Acesta a fost predat de către Romprest prin plângerea penală pe care compania a depus-o în cursul lunii decembrie 2020 împotriva primarului Sectorului 1.

„În luna decembrie 2020, ADP Sector 1, prin încălcarea contractului sus-menţionat, a încheiat un contract paralel cu o firmă de casă, Blue Planet Services, „în vederea curăţării străzilor, aleilor şi a celorlalte drumuri publice, pe toată perioada stării de alertă, în condiţiile legii” (activitate inexistentă în terminologia din materia salubrităţii). Aşa-zisul prejudiciu menţionat de primarul în funcţie, respectiv 117 milioane de lei, este invocat în cadrul unei decizii a Curţii de Conturi în urma unui control efectuat la Primăria Sectorului 1. Primăria, instituţia supusă controlului, nu a contestat în termen decizia şi a folosit-o ulterior pentru a ataca în instanţă un act adiţional încheiat în anul 2012 la contractul de delegare al Romprest, instanţele de judecată competente respingând definitiv cererea formulată împotriva Romprest”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, toate sumele plătite către Romprest au fost acceptate la plată de către autoritatea locală în conformitate cu prevederile contractului de delegare şi ale actelor adiţionale la acesta, toate aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1, toate prestaţiile au fost confirmate, iar facturile emise pe baza proceselor verbale au fost aprobate la plată şi certificate de direcţiile primăriei abilitate în acest scop.