Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat, marți, autorităţile din Statele Unite că au refuzat acordarea vizei pentru 10 membri ai delegației ruse la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), potrivit Reuters. Oficialul rus acuză astfel Washington-ul că şi-a încălcat angajamentele internaţionale. Este vorba despre cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York în aceste zile.

Kremlinul a promis un răspuns pe măsură, iar Jon Huntsman, ambasadorul Statelor Unite la Moscova, a fost chemat la sediul Ministerului de Externe, însă agenţiile de presă din Rusia scriu că acesta l-a trimis la discuţii pe adjunctul său. De asemenea, șeful diplomației ruse va discuta despre această situație cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în marja reuniunii ONU de la New York, a transmis purtătorul de cuvânt al Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zakharova.

Reamintim că şi preşedintele Klaus Iohannis este prezent, în perioada 24 – 26 septembrie, la reuniunea ONU de la New York, unde va susţine un discurs în faţa liderilor lumii şi va participa, printre altele, la Forumul Politic cu tema „Accelerarea implementării agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă”.