Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa comercializării de fructe şi legume din Bucureşti. Investigaţia se referă la o posibilă înţelegere privind fixarea preţurilor de vânzare la raft între companiile Interfruct, Albinuţa Shops şi Profi Rom Food.

În cadrul acestei investigaţii, inspectorii de concurenţă au efectuat inspecţii inopinate simultane la sediile societăţilor investigate.De asemenea, ocumentele ridicate în cadrul inspecţiilor inopinate se află în analiza Consiliului Concurenţei.

“Înţelegerile privind fixarea preţurilor reprezintă o abatere de la principiul liberei concurenţe pe piaţă şi produce o gravă afectare a intereselor consumatorilor finali. În situaţia în care aceste practici vor fi confirmate, Consiliul Concurenţei va sancţiona corespunzător companiile vinovate, iar amenzile pot ajunge până la 10% din cifra de afaceri”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a declanşat în urmă cu o lună patru investigaţii care privesc posibile înţelegeri anticoncurenţiale între comercianţi şi furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preţurilor de vânzare sau de revânzare. Printre companiile vizate se numără retailerii Metro Cash & Carry, real, – Hypermarket, Selgros Cash & Carry, Billa, Mega Image şi CDE R Interex.