Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

RWE Energie SRL este controlată direct de către societatea Budapesti Elektromos Muvek Nyrt și face parte din grupul RWE, grup activ pe piețele europene de furnizare de energie și gaze naturale. Grupul RWE este lider european în domeniul energetic, fiind activ în producerea, transportul și comercializarea de energie electrică și gaze naturale. Grupul este cel mai mare producător de energie electrică din Germania și al doilea ca mărime în Olanda, în timp ce pe piața gazelor naturale ocupă primul loc în Olanda și locul trei în Germania. Totodată, Grupul RWE este al patrulea cel mai mare furnizor în Marea Britanie, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze naturale.

În România, RWE s-a concentrat pe deservirea clienților non-casnici de energie electrică, portofoliul de furnizare gaze naturale fiind redus.

Fidelis operează pe piața energiei electrice din România, ca furnizor de energie electrică, precum și pe piața gazelor naturale.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.