În cadrul investigaţiei declanşată din oficiu, în anul 2009, autoritatea de concurenţă a constatat existenţa unei înţelegeri prin care cele şapte societăţi din Băile Olăneşti şi-au împărţit numărul de locuri şi au stabilit tarifele ofertate în cadrul licitaţiei.
“În domeniul achiziţiilor publice concurenţa se manifestă în momentul participării la licitaţii. Prin trucarea licitaţiei au fost anulate avantajele pe care beneficiarii biletelor de tratament, în calitate de consumatori, ar fi trebuit să le obţină, respectiv un număr mai mare de locuri la tratament şi o mai bună calitate a serviciilor. Dorim să depistăm şi să corectăm disfuncţionalităţile din acest domeniu, din punct de vedere al concurenţei, astfel încât în final să avem o cheltuire eficientă a fondurilor publice, precum şi îmbunătăţirea transparenţei utilizării lor” a declarat  Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Cele şapte companii sancţionate de Consiliul Concurenţei sunt: SC Olăneşti Riviera SA, SC Sind România SRL , SC Barreco Lary SRL, SC Omicron SRL, SC Tour Alice SRL, SC Hodo SRL şi SC Nex SRL.
Decizia Consiliului Concurentei, care va fi publicată pe site-ul instituţiei, www.consiliulconcurentei.ro, poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ si Fiscal, în termen de 30 de zile de la comunicare.