Ministrul de finanţe german Olaf Scholz a reacţionat, duminică seară, la un articol publicat de săptămânalul Bild, conform căruia Deutsche Post îi privează de contracte pe durată nedeterminată pe salariaţii angajaţi pe perioadă determinată care au fost bolnavi de cel puţin şase ori într-un interval de doi ani.

''Va exista o reacţie pentru ca această practică să se schimbe'', a declarat Olaf Scholz, membru al Partidului Social-Democrat german care participă la guvernare alături de blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) al cancelarului Angela Merkel.

Statul german este cel mai mare acţionar al Deutsche Post, cu o cotă de 20,6% din capitalul social, şi este reprezentat în consiliul de supraveghere de Werner Gatzer, secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

Deutsche Post se află 'în contact constant cu acţionarul său principal' şi intenţionează să 'răspundă la întrebările' care îi vor fi puse, a declarat luni un purtător de cuvânt al concernului german.

Duminică, Deutsche Post a confirmat informaţiile publicate de Bild şi a susţinut că practicile sale de angajare sunt ”transparente şi non-arbitrare”. (Sursa: Agerpres)