Concedieri pe bandă rulantă la Volvo. Producătorul suedez de camioane anunță că își va reduce operațiunile din Rusia și a început deja să concedieze o mare parte din personalul său rus.

Pe de altă parte, potrivit Reuters, AB Volvo nu a luat încă decizia de a părăsi Rusia în totalitate. Menționăm faptul că de la debutul războiului și până în prezent, firma suedeză a suspendat toate vânzările, dar și serviciile și producția din Rusia.

Menționăm faptul că toate aceste lucruri au reprezentat în 2021 aproximativ 3% din vânzările nete ale grupului. Contactat de Reuters, un purtător de cuvânt din partea producătorului a anunțat că având în vedere războiul care durează de mai bine de patru luni de zile, pentru Volvo, desfășurarea operațiunilor în Rusia nu este posibilă.

Volvo nu va părăsi Rusia în totalitate

„În situaţia actuală, nu este posibil pentru noi să desfăşurăm operaţiuni în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt, într-un comunicat trimis prin e-mail către Reuters.

În acest sens, acesta precizează că operațiunile se reduc, iar odată cu ele și numărul persoanelor angajate.

„Aşadar, am luat decizia de a ne adapta prin reducerea operaţiunilor noastre în ţară şi să începem să reducem numărul de personal”, a spus el, adăugând că conducerea locală evaluează în prezent câţi angajaţi ar fi afectaţi.

Purtătorul de cuvânt a precizat în schimb că sediul de producţie al companiei din Kaluga, lângă Moscova, va continua să exist. Menționăm faptul că la momentul actual, fabrica Volvo din Rusia are 600 de angajaţi şi poate produce 15.000 de vehicule pe an.

Ford Motor se retrage din Rusia

Alți producători auto au decis însă să se retragă din Rusia. Un exemplu este Ford Motor care a anunțat că până la finele lunii iunie își va închide toate unităţile din Rusia în care produce automobile, din cauza rezultatelor sub aşteptări ale subsidiarei sale ruse, Ford Sollers.

Trebuie menționat faptul că în Rusia exist două mari uzine, Vsevolozhsk, de lângă Sankt Petersburg şi Naberezhnye Chelny din Tatarstan. Cele două fabrici din Rusia ale Ford au o capacitate totală de producţie de 360.000 de vehicule pe an, conform celor mai recente date publicate.