Marian Velicu, veteran în industria de telecomunicații din România va conduce acest proiect. Lansarea MVNE este, practic, primul pas în apariția unui MVNO pe o piață, MVNE asigurând infrastructura și serviciile care le permit MVNO-urilor să furnizeze și să construiască relația cu utilizatorii finali.
"Apariția primului MVNE din România va sprijini în mod semnificativ lansarea operatorilor mobili virtuali. Aceștia își vor diminua semnificativ costurile inițiale, nemaifiind nevoiți să investească sume considerabile în echipamente și infrastructură. Prezența MVNO-urilor în România va relansa competiția pe piața comunicațiilor mobile și va duce la apariția de noi servicii inovative", susține Marian Velicu.
Pe lângă furnizarea infrastructurii, MVNE-urile sprijină operatorii mobili virtuali fără experiență în telecomunicații, reducându-le volumul de operațiuni prin gestionarea serviciilor de facturare, de provizionare a elementelor din rețea și de administrare, permițându-le, astfel, să se concentreze pe punctele forte ale brand-ului lor, pe loializarea clienților și pe activitățile de marketing. 
În țările dezvoltate, MVNO-urile au o cotă de piață semnificativă, aceștia fiind acceptați de peste 10 ani de către operatorii mobili, ca oportunități pentru generarea de noi venituri și de atragere a noi nișe de clienți, cota acestora de piață ajungând la 19% în Germania, 16% în Norvegia, 14% în Olanda, 13% în UK sau 7% în SUA. De asemenea, în țările învecinate, MVNO-urile funcționează deja de câțiva ani, în Ungaria acestea având o cotă de peste 3,5% iar în Polonia de peste 1,6%.
Operatorii mobili virtuali (MVNO) sunt furnizori de servicii de comunicații mobile cu propria bază de clienți, care însă nu dețin infrastructura proprie telecom. Pentru a oferi aceste servicii, ei închiriază și utilizează elemente de rețea ale unui operator de telefonie mobilă, dar sunt exclusiv responsabili de obligațiile legale față de clienți. 
Computaris, parte a grupului R Systems, este o companie specializată în integrare de sisteme, consultanță tehnică și dezvoltare software pentru industria de telecomunicații, în special pentru piețele din Europa, America de Nord și Sud-Estul Asiei.
Prime Telecom a fost înființată în anul 2000, cu capital 100% privat românesc și este prima firmă de telecomunicații care a furnizat servicii de transport și conectivitate în regim de neutralitate. Prime Telecom se poziționează pe piața românească de telecomunicații ca un operator ce oferă soluții complete clienților săi: acces Internet, telefonie, transport de date, soluții de hosting și colocare, proiectare și instalare rețele de date.