'Nu vor urma noi disponibilizări, tocmai ce a trecut o fază de disponibilizări, aceasta a fost pusă în aplicare pe baza unui plan de disponibilizări aprobat de Adunarea Generală a Acţionarilor în luna iunie, au fost disponibilizate aproximativ 2.000 de persoane', a precizat Ion Petroniu.

 

Acesta a explicat că în perioada următoare compania va apela la un consultant de specialitate pentru un plan de restructurare, reorganizare şi eficientizare a companiei.

'Ceea ce va urma este legat de elaborarea unui plan de restructurare, reorganizare şi eficientizare a companiei. Acest plan va fi făcut de o companie de consultanţă specializată pe care o vom alege printr-un proces de achiziţie publică. Noi, prin caietul de sarcini, am făcut solicitarea ca să se trateze două aspecte: un aspect ţine de asigurarea siguranţei naţionale. Va trebui să ştim dacă mai e nevoie de cărbune pentru asigurarea acestei siguranţe naţionale din punct de vedere energetic. Şi atunci va trebui să dimensioneze capacităţile de producţie sub acest aspect. Dacă se pune problema că autorităţile decid că nu mai e nevoie ca societatea să asigure siguranţa naţională, atunci va trebui să tratăm ca şi abordare sub alt aspect, al profitabilităţii. Şi din acest punct de vedere vor dimensiona capacităţile de producţie doar pentru a fi competitiv şi pentru a asigura profitabilitatea', a spus Petroniu.

Analiza pe care urmează să o facă firma de specialitate costă în jur de un milion de euro.