Produsele bio sunt produse care în teorie, nu conțin niciun element sintetic cum ar fi pesticide, ierbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, aditivi, coloranți etc. Se consideră că în prezent, nu doar produsele alimentare, dar și cosmeticele, îmbrăcămintea, produsele de curățenie contin substanțe chimice cu diferite grade de periculozitate care sunt asimilate prin piele și se depun în corp.

De regulă, produsele bio au un preț destul de ridicat și sunt dificil de găsit. MagazineBio.ro va permite atât identificarea produselor dorite, dar și găsirea celui mai mic preț pentru acestea.

Piața bio din România este încă la un nivel scazut fata de restul tarilor vestice, reprezentând sub 1% din piața bunurilor de larg consum, spre deosebire de media europeană, de 5-6%. Trei sferturi din produsele bio comercializate provin din import, în timp ce 80% din producția autohtonă este exportată.

Comparatorul de prețuri a fost dezvoltat de firma MultiACT Media, care are în portofoliu și un portal de ansambluri rezidențiale.