“Estimăm o creştere între 7% şi 10% a numărului de companii care vor oferi tichete cadou în perioada Crăciunului 2014, faţă de 2013 şi o creştere de 15% a celor care vor acorda recompense de sfârşit de an sub forma mai modernă a cardurilor cadou Compliments”, a declarat Iulian Alexe, directorul Departamentului de Marketing şi Dezvoltare al Edenred România

Tichetele şi cardurile cadou oferite de Crăciun salariaţilor sunt printre puţinele forme de beneficii extra-salariale din România pentru care companiile au facilităţi fiscale, sub forma scutirii de taxe sau impozite.

Tichetele cadou acordate de Crăciun, în limita sumei de 150 lei/ beneficiar, sunt scutite de taxe salariale şi de taxe patronale, fiind supuse doar impozitului pe venitul salarial, de 16%. Cardurile cadou sunt scutite atât de taxele salariale şi patronale, cât şi de impozitul de 16% pe venitul salarial.

Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, “înregistrăm peste 40% din volumul emis anual de tichete şi carduri cadou. În primul rând, datorită obiceiurilor din mediul de afaceri românesc, care presupune aşteptari mari şi de la angajaţi, şi de la parteneri de afaceri, de a primi bonusuri sau cadouri de sărbători de la companiile pentru care sau cu care lucrează “, a mai spus Alexe.