Lovitură grea pentru afacerile fostului preşedinte american Donald Trump.

Decizie finală în justiţie. Amendă de 1,6 milioane de dolari pentru Organizaţia Trump

După ce a fost găsită vinovată de fraudă, în luna decembrie, Organizaţia Trump a primit amenda maximă posibilă din partea autorităţilor, respectiv 1,6 milioane de dolari.

Organizaţia Trump este un grup care include aproximativ 500 de afaceri deţinute de omul de afaceri care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Statelor Unite, notează jurnaliştii The Guardian.

Donald Trump nu a fost inculpat în acest caz şi a susţinut că nu a avut cunoştinţă de faptele comise de directorii săi.

„Trump Corp core business” şi „Trump Payroll CorpTwo”, două dintre entităţile Organizaţiei Trump, au fost condamnate pentru 17 capete de acuzare de un tribunal din New York, printre acestea numărându-se şi evaziune fiscală sau fals în acte, schema frauduloasă desfăşurându-se de mai bine de zece ani.

A mai fost condamnat şi un director financiar, pentru neplata taxelor

Legea din New York prevede o amendă maximă de 1,6 milioane de dolari în această situaţie. Suma este totuşi infimă în raport cu afacerile deţinute de Donald Trump, însă reprezintă o puternică lovitură de imagine, având în vedere că deciza vine tocmai în momentul în care Trump se pregăteşte pentru o nouă candidatură la Casa Albă.

Pe lângă „Trump Corp core business” şi „Trump Payroll CorpTwo”, tribunalul din New York l-a mai condamnat doar pe un director financiar, Allen Weisselberg, care a pledat vinovat pentru că n-ar fi achitat taxe pentru suma de 1,7 milioane de dolari.

Sentinţa decisă de judecători în cazul acestuia a fost de 5 luni de închisoare.

„Sentinţele servesc drept exemplu pentru corporaţiile şi directorii care cred că pot evita plata taxelor şi să scape”

„Astăzi, companiile fostului preşedinte Trump au primit amenda maximă permisă de lege în urma unui proces istoric care a rezultat în condamnări pentru 17 infracţiuni.

Directorul financiar Allen Weisselberg, „Corporaţia Trump” şi „Trump Payroll Corp” au comis fraude mai bine de un deceniu.

Deşi corporaţiile nu pot merge la închisoare, sentinţele servesc drept exemplu pentru corporaţiile şi directorii care cred că pot evita plata taxelor şi să scape”, este mesajul transmis de Alvin Bragg, procurorul districtului Manhatan.