”În urmă cu doar câteva săptămâni, sâmbătă 20 mai, 156 de călătorii au început simultan la ora 7:29:06 GMT, ceea ce ne-a plasat peste pragul de 5 miliarde”, a anunţat compania de tehnologie prin intermediul unui mesaj publicat pe internet.

Călătoriile au avut loc în 24 de ţări de pe şase continente, în oraşe precum Mumbai din India, Moscova din Rusia şi Medellin din Columbia.

”Pentru un conducător norocos a fost prima cursă – el a luat pe motocicletă un pasager din Jakarta, Indonezia. Alţi şase şoferi s-au aflat de asemenea la primul lor drum pentru Uber”, mai arată compania.

Cea mai scurtă călătorie dintre cele 156 s-au desfăşurat pe doar două străzi şi jumătate, în San Francisco, oraşul în care Uber îşi are sediul, pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

Compania Uber a fost fondată în 2009 ca startup.

Cu o valoare estimată la circa 680 de miliarde de dolari, Uber operează în prezent pe şase continente, în 76 de ţări şi în peste 450 de oraşe, precizează sursa citată.

Din februarie 2015 Uber este prezentă şi în România, la Bucureşti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT şi Uber Child Seat. AGERPRES