Unul dintre cele două terenuri achiziționate de companie este situat între clădirile Globalworth Plaza și Green Court B, fiind ultimul teren liber de pe strada Gara Herăstrău. Cel de-al doilea teren este situat în vecinătatea complexului de clădiri de birouri Green Court, deținut de Globalworth. Investiția pentru ambele terenuri a fost de aproximativ 16 milioane de euro și se așteaptă să permită dezvoltarea unui spațiu comercial de aproximativ 40 000 mp., destinat în cea mai mare parte pentru birouri, sub rezerva aprobărilor relevante.

”Anul 2017 a fost cu adevărat un an al schimbărilor pentru Globalworth. Sprijinul piețelor internaționale de capital, care ne-a permis să ne extindem baza de investitori, capitalul liber și capitalul internațional, alături de intrarea strategică pe piața poloneză, prin platforma GPRE, au reprezentat fără îndoială unele dintre cele mai importante etape în parcursul companiei. Achiziția anunțată astăzi reprezintă un pas important în continuarea misiunii noastre, de a poziționa Globalworth drept cel mai important investitor în piața de clădiri de birouri din regiune și partenerul de care chiriașii de înaltă calitate din regiune au nevoie”, a
declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și Chief Investment Officer despre noua achiziție și rezultatele companiei din acest an.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est, axată cu precădere pe piața din România, unde a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri, și Polonia. Compania achiziționează, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, prin intermediul cărora beneficiază de venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Portofoliul companiei era evaluat la data de 30 septembrie 2017 la peste 1 miliard de euro, dintre care 90% este în active producătoare de venit și peste 80% în sectorul de birouri.