Producătorul de echipamente de telecomunicații Ericsson plănuiește să concedieze 8.500 de angajați la nivel global pentru a reduce costurile, potrivit unui memoriu trimis angajaților de către directorul general al companiei, Börje Ekholm.

8500 de angajați vor fi concediați

În timp ce companii de tehnologie precum Microsoft, Meta și Alphabet au concediat mii de angajați invocând condițiile economice, mutarea Ericsson ar fi cea mai mare disponibilizare care a afectat industria telecomunicațiilor.

„Modul în care vor fi gestionate reducerile de personal va diferi în funcție de practicile locale din fiecare țară”, a scris directorul executiv Borje Ekholm.

„În mai multe țări, reducerile de personal au fost deja comunicate în această săptămână”, a precizat acesta.

Se preconizează că disponibilizările vor afecta America de Nord și vor fi cele mai mari care vor afecta industria telecomunicațiilor.

Luni, compania, care are peste 105.000 de angajați la nivel mondial, a anunțat că intenționează să reducă aproximativ 1.400 de locuri de muncă în Suedia.

Deși Ericsson nu a dezvăluit care este zona geografică care va fi cea mai afectată, analiștii au prezis că America de Nord va fi probabil cea mai afectată, iar piețele în creștere, precum India, cele mai puțin afectate.

Giganul în telecomunicații va reduce costurile

Compania a declarat în decembrie că va reduce costurile cu 9 miliarde de coroane (880 milioane de dolari) până la sfârșitul anului 2023, deoarece cererea încetinește pe unele piețe, inclusiv în America de Nord.

„Este obligația noastră să eliminăm aceste costuri pentru a rămâne competitivi”, a declarat Ekholm în nota de serviciu. „Cel mai mare dușman al nostru în acest moment poate fi mulțumirea”.

Multe companii de telecomunicații și-au întărit stocurile în perioada de vârf a pandemiei, ceea ce duce acum la încetinirea comenzilor pentru producătorii de echipamente de telecomunicații.

Verizon, una dintre cele mai mari companii de telecomunicații, plănuiește să cheltuiască între 18,25 și 19,25 miliarde de dolari în acest an, în scădere de la un buget de cheltuieli de capital de 23 de miliarde de dolari anul trecut.

Directorul financiar al Ericsson, Carl Mellander, declarase anterior pentru Reuters că reducerile de costuri vor implica reducerea numărului de consultanți, a proprietăților imobiliare și a numărului de angajați.

Rivalul nordic Nokia nu a anunțat niciun plan de concediere a angajaților.