publicits22-05-2018
"Cele şapte utilaje Hofmann H33-4 sunt repartizate celor şapte Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj Napoca, Braşov, Iaşi şi Constanţa. Una dintre maşinile de marcaj a ajuns în cursul zilei de astăzi în custodia DRDP Bucureşti, unde a avut loc şi o sesiune de instructaj privind utilizarea acesteia, iar utilajul repartizat DRDP Timişoara a fost deja dat în folosinţă", precizează CNAIR, într-un comunicat remis AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, CNAIR nu a mai avut achiziţionate până acum asemenea utilaje specializate de marcaj rutier şi a depins în totalitate de contractele pentru execuţia de marcaje rutiere încheiate cu operatori economici privaţi.

Marcajele rutiere, alături de sistemele de semnalizare rutieră verticală, fac parte din ansamblul de măsuri pe care CNAIR trebuie să le întreprindă permanent pentru a asigura şi îmbunătăţi condiţiile de siguranţă rutieră şi de fluidizare a traficului pe drumurile naţionale şi autostrăzi.

"Achiziţia acestor utilaje va permite intervenţia rapidă la orice eveniment şi marcarea corectă a zonei respective, asigurând astfel condiţiile de siguranţă necesare desfăşurării traficului. Utilajele achiziţionate execută toată gama de marcaje rutiere necesare – longitudinale duble sau simple, marcaje continui sau după un anumit pas, marcaje diverse (scuaruri, parcări etc.) şi au costuri de operare scăzute", susţin reprezentanţii CNAIR.

Achiziţia se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor. 

Planul presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind cumpărate mai mult de 750 de maşini şi utilaje.

Reprezentanţii companiei de drumuri subliniază că, prin achiziţia utilajelor proprii, CNAIR nu intenţionează să participe la licitaţii pentru contracte privind întreţinerea drumurilor, ci doar să intervină prompt acolo unde situaţia o impune.

SURSA: Agerpres