Prinţul saudit Mohammed bin Salman, care coordonează reformele Arabiei Saudite, estimează o evaluare de circa 2.000 de miliarde de dolari pentru Aramco, în timp ce firma de consultanţă Wood Mackenzie de aproximativ 400 de miliarde de dolari, iar Sanford C. Bernstein la 1.000 de miliarde de dolari. 

Vanzarea unei participatii de 5% la o evaluare de 1.000 de miliarde de dolari ar aduce Arabiei Saudite 50 de miliarde de dolari. Prinţul moştenitor a adăugat că societatea va fi transformată într-o companie de tip holding cu un Consiliu de Administraţie ales, ceea ce va permite ulterior ca unele din subsidiarele companiei să fie listate şi ele la bursă. 

Aramco (Arabian American Oil Company) are rezerve de ţitei de aproximativ 265 miliarde barili sau 15% din depozitele mondiale de petrol. În 1933, companii petroliere nord-americane își asigură primele concesiuni petroliere în Arabia Saudită, dar exploatarea pe scară largă a zăcămintelor începe după 1945, de către Arabian-American Oil Co — ARAMCO, când statul saudit devine primul producător de petrol din Orientul Mijlociu.