Aniversarea Facebook are loc pe fondul profiturilor în creştere – 1,5 miliarde de dolari în anul 2013. Veniturile Facebook au avansat, anul trecut cu 55%, la 7,87 miliarde de dolari, iar profitul net a crescut de trei ori, de la 53 milioane de dolari în 2012 la 1,5 miliarde de dolari.

În decembrie, Facebook avea 1,23 de milioane de utilizatori lunari activi, cu 16% mai mulţi faţă de anul precedent. Dintre aceştia, 945 de milioane accesează reţeaua socială prin intermediul dispozitivelor mobile. Facebook are 7.000.000 utilizatori de în România.

Creşterea preţului acţiunilor Facebook au transformat-o pe Sheryl Sandberg, directoarea sa de operaţiuni, într-o miliardară, în timp ce Mark Zuckerberg, creatorul reţelei, are o avere estimată la 19 miliarde de dolari.

Experţi de la Universitatea Princeton prevăd un drum denivelat pentru reţeaua socială în următorul deceniu, afirmând că baza de utilizatori va renunţa la ea o dată ce se va demoda. Folosind aceleaşi metode de cercetare ca şi mediul universitar, Facebook a răspuns că Princeton ar putea fi în pericol de a dispărea în totalitate.

Te-ar putea interesa și: