„Proiectul COMPASS (n.r. – Complex for Production, Administration, Shared Services and Regional Supplies) va fi construit în două etape: prima fază va cuprinde partea de distribuție, formată din birouri şi depozite, iar a doua fază va cuprinde fabrica de producție”, a spus Christian  Braun, CEO, B. Braun Regiunea Europa de Sud Est, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul companiei din Timişoara. Două treimi din producție vor acoperi necesarul românesc, iar restul se va exporta pe o rază de circa o mie de kilometri în jur acoperind cea mai mare parte a necesarului celor 14 țări din jur din centrul european și a zonei balcanice. 

Așadar, proiectul, anunțat în aprilie 2017, va cuprinde un centru regional de distribuție, un centru de cercetare-dezvoltare și servicii științifice, un centru administrativ și o nouă  fabrică de soluții perfuzabile.

Prezentă de aproape 21 de ani pe piața din România, compania B Braun a avut vânzări de 66 milioane de euro în 2017. “Am decis să investim într-o locaţie de producţie, care va oferi peste 250 de locuri de muncă noi. Timişoara este un centru universitar, ceea ce ne ajută să găsim  specialişti mult mai ușor”, a mai spus Christian Braun. În prezent, B Braun are aproximativ 800 de angajați în toată țară.

Un alt plan ambițios este ca pe viitor să se investească în centre de dializă ce vor asigura asistență pentru 2000 de bolnavi ce au nevoie de astfel de tratament.

Potrivit lui Braun, motivele pentru care s-a decis extinderea operațiunilor din județul Timiș cu o nouă investiție au avut în vedere și personalul calificat și bine instruit, proximitatea unui centru universitar de top și infrastructura dezvoltată, care permit accesul facil pe piețele din Europa de Sud-Est. ”Odată cu finalizarea acestei noi investiții, România va deveni un centru strategic și mai puternic pentru B. Braun în această regiune”, a declarat Christian Braun. Suprafață desfășurată a proiectului va fi de 37.000 mp, iar lucrările vor fi finalizate până în 2020.