Compania aeriană deținută de Ion Țiriac va opera noul avion al fraților Dedeman

Embraerul Phenom 300E, noul avion privat achiziționat de patronii Dedeman, a sosit în România miercuri, 2 noiembrie, și va fi operat de compania aeriană Țiriac Air.

Avionul are număr de serie 50500689 și este înmatriculat YR-DDN, conform informațiilor transmise de boardingpass.ro

Potrivit sursei menționate, avionul a fost mutat de pe aeroportul din Melbourne pe aeroportul din Bacău cu escale de realimentare pe aeroporturile din Bangor (SUA), Keflavik (Islanda) și Wick (Marea Britanie).

Mai apoi, în seara zilei de miercuri, acesta a zburat din Bacău spre aeroportul Henri Coandă din București.

Embraerul Phenom 300E pot zbura la o altitudine maximă de 13.716 metri

Embraerele Phenom 300E pot zbura la o altitudine maximă de 13.716 metri, respectiv 45.000 de picioare. Totodată, acestea au o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri, respectiv 2.100 de mile nautice.

Trebuie menționat că avioanele de tip Phenom 300E pot transporta până la opt pasageri, în funcție de configurația aleasă de clienții Embraer.

De asemenea, acest nou model produs de compania braziliană Embraer în orașul Melbourne din statul american Florida este propulsat de două motoare Pratt & Whitney PW535E1.

Amintim că Țiriac Air, compania aeriană românească deținută de miliardarul Ion Țiriac, mai are în flotă un avion Embraer Phenom 300.

Acesta este înmatriculat YR-DED și este folosit de Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, acţionari ai retailerului de bricolaj Dedeman, cea mai puternică afacere antreprenorială românească. Totuși, a fost recent scos la vânzare de compania americană Coleman Jet Solutions.

Potrivit sursei menționate, compania aeriană a miliardarului Ion Țiriac mai deține un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).

Ion Țiriac resimte creșterea imensă a prețurilor la energie

În altă ordine de idei, amintim că miliardarul Ion Țiriac resimte creșterea imensă a prețurilor la energie. Asta în mare parte din cauză că are grijă de marea sa iubire, și anume colecția impresionantă de automobile de lux.

Fostul tenismen plătește foarte mult pentru a-și întreține colecția uriașă de mașini. Factura la energie îl costă aproape cât un apartament într-o zonă decentă a Bucureștiului. Acesta însă nu se uită la bani atunci când vine vorba de marea sa pasiune.

Colecția sa numără 450 de automobile de lux, și se află într-o hală imensă, la parterul unei clădiri luxoase pe care o deține miliardarul.