Incidentul are locu după ce, recent, un alt avion rusesc de luptă s-a prăbuşit peste un bloc de locuinţe în oraşul Eisk, din sudul Rusiei, provocând incendierea și decesul a cel puțin 15 persoane.

Cei doi piloţi au murit, au anunţat oficiali ruşi, potrivit Reuters. Presa rusă scrie că avionul care s-a prăbuşit duminică este un Su-30.

„Un avion de tip Su a căzut peste o casă de două etaje la Irkutsk”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev. Potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţiile de presă ruse, este vorba de un avion de vânătoare Su-30, care s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament.

 

Un avion rusesc de tip Su-34 s-a prăbușit luni peste un bloc din orașul Eisk, în regiunea rusă Krasnodar, situată în apropiere de teritoriile ocupate de Rusia în sud-estul Ucrainei. În urma prăbușirii s-a produs un incendiu de proporții. Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat prăbușirea, spunând că era vorba despre un zbor de antrenament.

Atunci au murit cel puţin 15 oameni. Avionul era încărcat cu muniții. Ministerul rus al Apărării a precizat că motoarele avionului au luat foc la scurt timp după decolare, iar piloții s-au catapultat.

„Astăzi, puțin timp după decolarea pentru un zbor de antrenament, de pe aerodromul militar din Districtul Militar de Sud, o aeronavă Su-34 s-a prăbușit. Avionul s-a prăbușit în orașul Eisk Potrivit raportului piloților catapultați, cauza accidentului a fost aprinderea unuia dintre motoare în timpul decolării. La locul prăbușirii Su-34 în curtea uneia dintre zonele rezidențiale, combustibilul aeronavei s-a aprins”, se arată într-un comunicat al ministerului.