Accesul angajaţilor la mai multe reţele de socializare este interzis, a anunţat Commerzbank, a doua mare bancă din Germania.
"În trecut, emailul reprezenta principala cale de acces a viruşilor, astăzi sunt reţelele sociale", a declarat Christian Fuchs, specialist în securitate informatică la compania Kaspersky.
Constructorii auto Volkswagen şi Porsche au anunţat recent că au interzis angajaţilor accesarea reţelelor de socializare, în timp ce producătorul de ciment Heidelbergcement nu permite salariaţilor folosirea Facebook şi Twitter, potrivit revistei.
Alte companii, cum este grupul energetic E.ON şi producătorul de gaze industriale Linde, au limitat accesul la Facebook şi YouTube, la unele din centrele lor de producţie.
În afara temerilor referitoare la spionajul industrial şi sabotajele informatice, unele companii, cum este constructorul auto Daimler, au restricţionat accesul la astfel de reţele din cauza temerilor legate de scăderea productivităţii angajaţilor.
Circa 56% din companii justifică limitarea intrării pe anumite site-uri din motive de securitate, în timp ce 30% au arătat că angajaţii petrec pe Internet mai multe ore, în timpul programului, potrivit unui sondaj realizat de compania de securitate informatică Clearswift.
SURSA: Mediafax