'Comisia Europeană a aprobat prima etapă a unui proiect major în valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Suceava, din România. Proiectul va fi derulat în regiunea de dezvoltare Nord-Est a României, iar şoseaua de centură este parte a reţelei centrale TEN-T', se notează în comunicatul citat.

Potrivit Comisarului pentru politică regională, Corina Creţu, 'investiţiile prin fondurile structurale în sisteme de transport rămân o prioritate pentru Comisia Europeană'.

'Este şi cazul centurii ocolitoare a municipiului Suceava, care va asigura conexiuni mai bune pentru transportul local şi internaţional, ajutând în acelaşi timp participanţii la trafic să circule în siguranţă, dar şi să economisească timp', a adăugat Creţu.

Proiectul major de infrastructură referitor la construcţia Centurii ocolitoare a municipiului Suceava este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial 'Transport' al României, în cadrul axei prioritare 1 'Modernizarea şi dezvoltarea axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem de transport durabil şi integrării acestuia cu reţelele de transport ale UE'.

Decizia de cofinanţare pentru acest proiect se încadrează în perioada de programare 2007-2013, însă a doua etapă a proiectului va fi finalizată în cadrul perioadei de programare 2014-2020.

SURSA: Agerpres