În aceeaşi perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută, cu 7,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,6%.

Potrivit INS, în primele 10 luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+17,7%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+15%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,9%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,8%).

'Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2015, a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2014, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+18,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,6%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-0,6%)', menţionează INS.

Conform comunicatului, în octombrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cu 5,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,5%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,1% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,5%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 11,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 14,5%. Şi cifra de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat, în octombrie 2015 faţă de octombrie 2014, atât ca serie brută, cu 14,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,4%.

SURSA: Agerpres