"Echipele mixte de control verifică 15 pieţe agroalimentare din Capitală, respectiv punctele de lucru din cadrul acestora care comercializează produse din carne şi peşte. Vor fi verificate documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare ale produselor", informează Poliţia Română.

Controalele de amploare au loc în Piaţa Floreasca, Dorobanţi, Delfinului, Gemeni, Moghioroş, Gorjului, Crângaşi, Râmnicu Sărat, Oborul Nou.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, poliţişti ai Poliţiei Capitalei şi specialişti în acvacultură.

Activităţile de control pe linia produselor alimentare au debutat joi şi au fost deja verificate punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, care se ocupă de comercializarea de mărfuri şi achiziţii intracomunitare.

De asemenea, au fost verificate societăţi specializate în comercializarea de peşte şi produse din peşte şi au fost controlate, în filtre rutiere instituite în judeţele de graniţă, pe autostrăzi şi la intrările-ieşirile din Bucureşti, autotrenurile care transportă astfel de mărfuri.

În urma verificărilor de până acum, poliţiştii constatat 83 de infracţiuni, din care 55 de evaziune fiscală, prejudiciul total constatat fiind de peste 5.100.000 lei.

Totodată, au fost identificate 135 de tone de legume, fructe, peşte şi produse din peşe a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.