Firma Comcereal Prahova (CPRH) din Ploieşti, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, prin grupul Interagro, intenţionează să contracteze o facilitate de credit în valoare de opt milioane lei de la Raiffeisen Bank, acţionarii fiind convocaţi să discute propunerea la 26 august.

Fonduri vor fi utilizate pentru achiziţionarea de stocuri de cereale şi plante oleaginoase, potrivit unui comunicat al Comcereal transmis,miercuri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Printre garanţiile pe care firma le va constitui pentru acest credit se numără mai multe imobile, stocuri de produse, creanţe şi poliţe de asigurare.

Comcereal Prahova face comerţ cu produse agricole şi prestează servicii pentru fermieri, precum depozitarea, condiţionarea şi uscarea produselor.

Potrivit celor mai recente raportări, firma este controlată de firma Interagro, care deţine 83,3% din capital. Alt acţionar este SIF Muntenia, cu o participaţie de 12,4%.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Comecereal Prahova a fost înregistrat la jumătatea lunii iulie, la un preţ de 0,46 lei pe unitate, de aproape 20 de ori mai mic faţă de referinţă. La acest preţ, capitalizarea firmei este de 654.000 lei.

SURSA: Mediafax