Au mai rămas 5 săptămâni până la data depunerii ofertelor angajante pentru vânzarea celor 9 pachete de active ale combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar intențiile anunțate până acum de competitori prefigurează o adevarată finală România – Germania.

România este reprezentată de Chimcomplex SA Borzești, unul dintre cei mai importanți fabricanți de produse chimice din România și Europa de Sud-Est, cu o experiență de peste 60 de ani în industria chimică. Practic, prin acest demers, Chimcomplex își propune revitalizarea reală a industriei chimice din România, prin înființarea alături de Oltchim a Companiei Române de Chimie – CRC.

Inițiatorilor proiectui li s-au alăturat, ca parteneri, gigantul american Tricon Energy cu o cifră de afaceri de 6 miliarde dolari, precum și bănci și instituții financiare internaționale.

Chimcomplex a fost pregătită minuțios în ultimii doi ani pentru această veritabilă finală de o echipă de experți coordonată de către președintele Grupului SCR, Ștefan Vuza, alături de președintele Consiliului de Administrație, Virgiliu Băncilă.

„Într-adevăr, ne putem referi la o finală România – Germania pentru achiziția  combinatului Oltchim, însă spre deosebire de competițiile sportive, aici este vorba despre o miză cu termen mediu și lung, cu o implicare regională – discutăm despre o competiție economică foarte importantă și echilibrată, totodată. Chimcomplex este un puternic combinat chimic, similar cu Oltchim, singurul din România care activează în același domeniu de activitate al chimiei sării, este foarte bine pregatit pentru acest concurs, iar în cazul în care este unul corect, jucat fair-play, șansele de reușită ale României sunt foarte mari” a declarat Virgiliu Băncilă.

De cealaltă parte a baricadei, Germania este reprezentată de grupul PCC, actionar minoritar al Oltchim.