Traim intr-o lume a informatiei, in care timpul se scurge cu o viteza tot mai mare, fapt care duce la o specializare a oamenilor pe domenii de activitate sau pe operatiuni din cadrul acestora. Tarile cu un inalt nivel tehnologic platesc deja un valoros tribut uman pentru reusitele lor. Asa se explica succesul multor secte care actioneaza intr-un fel sau altul asupra acelor componente ale organismului uman pe care, de cele mai multe ori, le ignoram.
In majoritatea cazurilor, autocunoasterea se rezuma la notiunile elementare pe care le acumulam in primii ani de scoala despre corpul fizic si facem abstractie de faptul ca cele trei parti fundamentale ale corpului uman – fizic, energetico-informational si spiritual – se afla intr-o stransa interdependenta si ca orice factor perturbator aparut la nivelul unuia dintre ele are repercusiuni si asupra celorlalte.
Locul si rolul
radiestezistului
Adesea chirurgii se intalnesc cu pacienti care acuza dureri fantoma ale membrelor amputate, iar unele cazuri declarate de doctori ca irecuperabile se rezolva prin metode de care nu dispune medicina clasica. Toate acestea se explica foarte usor, prin existenta corpului energetic.
Tigancile au pastrat multe din ritualurile care se adreseaza corpurilor energetice si informationale. La disperare, multi oameni culti recurg la practici vrajitoresti, atunci cand celelalte posibilitati esueaza.
Radiestezia este stiinta care confera unei persoane dotate posibilitatea sa efectueze masuratori de la distanta, pentru a afla raspunsuri rapide si cu un grad mare de probabilitate la diverse intrebari pentru care alte metode necesita mult timp si mari resurse materiale.
Sfera de aplicatii pentru radiestezie este practic nelimitata. Ea cuprinde operatiuni cum ar fi cautarea unui filon de minereu sau a unei surse subterane de apa, masuratori pentru a afla nevoile unei plante sau a unui animal, masurarea dezechilibrelor energetice la fiintele vii, si nu numai.
Crearea unui post de consilier cu probleme speciale intr-o firma moderna, post ocupat de un radiestezist cu aptitudini de bioenergetician, ar putea conduce la obtinerea unei atmosfere de lucru optime, fapt materializat prin cresteri ale cifrelor de afaceri.
Aplicatiile care pot conduce la utilizarea in cadrul unei societati a unui asemenea consilier pot fi:
q Intocmirea rapida a unei evaluari de compatibilitate a unei persoane ce se prezinta la un interviu in vederea angajarii, cu sarcinile care ii vor reveni in cazul in care va fi acceptata. In cadrul masuratorii se poate stabili si randamentul, in viitor, al acestui angajat;
q Intocmirea rapida a unei evaluari a starii energetice a sanatatii oricarui angajat sau viitor angajat, lucru foarte util pentru prevenirea imbolnavirilor;
q Sporirea efectului pozitiv pe care il are prezenta unui radiestezist este considerabila, daca acesta are si calitati de bioenergetician si se implica in pastrarea unei atmosfere sanatoase a unui colectiv. Acesta poate interveni in mod direct pentru readucerea in limite normale ale energiilor organelor afectate, poate combate energia si vibratiile care perturba atmosfera de la birou, atat prin interventie directa, cat si prin confectionarea unor protectii fizice care se bazeaza pe efectul de forma si pe cel al influentei asupra undelor;
q Cu ajutorului unui consilier radiestezist se pot alcatui contracte care, ulterior, pot avea o sansa mult mai mare de a fi incheiate fara negocieri indelungate;
q Masurarea surselor de disconfort uman, cum ar fi influentele datorate surselor subterane, ale radiatiilor Hartmann, ale tensiunilor din materialele de care suntem inconjurati in biroul in care lucram, a programelor energetice care pot avea ca suport obiecte din cadrul firmei si a compatibilitatii energiilor persoanelor cu care suntem in acelasi birou. Prin cunoasterea acestor perturbatii, se pot lua masuri de evitare a stresului energetic, de altfel total ignorat in prezent;
q Orice comunicare interumana creeaza un camp energetic specific, cu o anumita dinamica. Fiecare membru al unui colectiv se afla, totodata, in interactiune cu ceilalti, si orice stare energetica de vibratii mentale diferita de cele ale comunitatii creeaza in mod automat un raspuns. Este usor de observat ca, daca intr-un birou in care lucreaza mai multe persoane, concentrate pe ceea ce fac, intra o persoana foarte obosita sau foarte nervoasa, apare brusc o schimbare de atmosfera in birou, o apasare care schimba imediat starea de lucru a colectivului. Interventia consilierului poate echilibra acea persoana sau ii poate recomanda sa desfasoare, temporar, o alta activitate, pentru protectia comuna fata de acest producator de stres energetic.
In Occident, radiesteziei i se acorda o tot mai mare atentie. In Romania insa, cu mici exceptii, este receptata ca un fenomen SF, al carui exponent este Deana, consilier pe nava Enterprise din serialul Star Treck.

Stefan Buruean