La sfârșitul primei zile de tranzacționare a Coinbase, acțiunile respective aveau o valoare de aproape 56 de milioane de dolari, sau aproximativ 32.828 de dolari fiecare, potrivit Markets.businessinsider.

La lansare, Coinbase a depășit prețul de referință de 250 dolari, ceea ce ar fi asigurat fiecărui angajat acțiuni în valoare de 25.000 dolari.

După deschiderea la 381 dolari, prețul acțiunilor a crescut la 429,54 dolari în punctul cel mai înalt și apoi la un minim de 310 dolari, înainte de a se stabili la 328,28 dolari, la închidere.
Brian Armstrong, cofondator și CEO al Coinbase, are acum participații în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari din compania sa. Celălalt cofondator, Fred Ehrsam, deține participații în valoare totală de aproximativ 6,7 miliarde de dolari.

Coinbase a fost inițial evaluată la 99,5 miliarde de dolari – comparativ cu o evaluare așteptată de 65,3 miliarde de dolari. Acest lucru a proiectat Coinbase direct în primele 100 de companii cele mai valoroase din SUA.

După ce a atins vârful prețului acțiunilor, miercuri, compania a valorat mai mult decât giganți consacrați precum inclusiv Target și AirBnb. Performanța Coinbase nu a fost surprinzătoare pentru comercianții de criptomonede, a declarat Edward Moya, analist senior pe piețe la OANDA.

„Bitcoin a supraviețuit anilor de scepticism, iar debutul de astăzi al Coinbase este un punct de referință, arătând că criptomonedele sunt aici pentru a rămâne”, a spus el.

Acțiunile Coinbase se tranzacționau până la 338,24 dolari, în creștere cu aproximativ 3,2% la tranzacționarea obișnuită joi dimineață.

Abordarea listării pe bursă a însemnat că acționarii existenți, inclusiv angajații Coinbase, au putut să își ofere acțiunile investitorilor, în loc să le ofere publicului printr-un intermediar. Această abordare elimină intermediarul, de obicei băncile de investiții, economisind bani și timp pentru companie.

Coinbase a crescut semnificativ în ultimul an alături de criptomonede precum Bitcoin și Ether. Bitcoin a atins miercuri un nou record istoric, de 64.870 dolari, iar Ether i-a urmat exemplul joi, când valoarea sa a crescut la 2.487 dolari.