Astfel, primul punct pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află acest proiect de lege.
Discuţia din Guvern are loc după ce premierul Emil Boc a avut zilele trecute întâlniri cu parlamentarii tuturor formaţiunilor politice care susţin Executivul. Boc a încercat să-i convingă pe deputaţii şi senatorii PDL, UDMR, UNPR şi pe cei din grupul minorităţilor să susţină Guvernul în demersul său de a modifica actualul Cod al Muncii.
Coaliţia de guvernare a propus luni Guvernului să-şi asume răspunderea în faţa Parlaemntului pe marginea proietului, urmând ca acum să fie stabilită şi data la care premierul să se prezinte în faţa parlamentarilor cu noul Cod al Muncii.
Opoziţia a anunţat deja că va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă acesta se va prezenta în faţa Parlamentului cu noul Cod pentru a-şi asuma răspunderea.
La rândul lor, reprezentanţii partenerilor sociali au anunţat că nu sunt de acord cu modificările propuse de Executiv legislaţiei muncii, sindicaliştii urmând a demara seria protestelor, care vor culmina cu grevă generală în ziua în care Codul va ajunge la preşedintele ţării pentru promulgare.

Te-ar putea interesa și: