În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, liberalul Mărinică Dincă a susţinut că, prin noul Cod de procedură fiscală, "ANAF va obţine un instrument din partea lui Victor Ponta şi a majorităţii PSD prin care să îngenuncheze toate firmele româneşti".

"Astăzi avem în faţă Codul de procedură fiscală, legea prin care se jupoaie fiecare român în parte de către Victor Ponta. Taxele se iau prin acest instrument, Codul de procedură fiscală. (…) Aţi auzit în zona publică discutându-se de faptul că ANAF, în ultima perioadă, a luat măsuri abuzive. Îi permite acest Cod de procedură fiscală să ia şi mai bine aceste măsuri abuzive", a afirmat acesta, citat de Agerpres.

Pe de altă parte însă, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a ţinut să se refere la noul Cod fiscal, adoptat luni de Senat, afirmând că acesta a fost elaborat "pentru economia României". "Vreau doar să transmit foarte clar că acest Cod fiscal nu aduce niciun fel de taxă nouă, nu creşte niciun fel de taxă existentă din guvernările anterioare. Este un Cod fiscal pentru români şi pentru economia din România", a precizat acesta, după ce proiectul Codului de procedură fiscală a fost adoptat de Senat cu 67 de voturi pentru, 17 voturi împotrivă şi cinci abţineri.