Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a vorbit despre situația fără precedent care s-a produs vineri noapte spre sâmbătă. Potrivit acestuia a fost noapte de foc atât pentru medicii unității medicale, cât şi pentru ambulanţele care au stat la coadă în curtea spitalului cu pacienţi în stare gravă care necesitau internare.

Medicul susține că până la ora 01.00 au fost consultați aproape 100 de pacienți, iar jumătate dintre aceștia au avut nevoie de internare, dar și de premirea unui tratament de specialitate.

„A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

EXPLOZIE - MORTI - BUCURESTI - CLUBUL COLECTIV

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași lucrează la capacitate maximă

În același timp, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a mai precizat că situația este una extrem de dificilă. El a subliniat faptul că, din păcate 99 la sută dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

În momentul de față, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează aproape de capacitatea maximă, paturile din cele două secţii de terapie intensivă din cadrul unităţii fiind în permanenţă ocupate.

În același timp, în urmă cu doar o zi, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi trăgeau un semnal de alarmă în acest context. Aceștia declarau jurnaliştilor că există o creştere alarmantă a numărului de solicitări în această săptămână şi că nu doar că sunt cazuri mai multe, ci sunt şi mai grave decât în valurile Covid precedente.

În acest context, un medic susținea că nu se mai poate face față volumului mare de muncă, iar personalul din spital este depășit de multitudinea de cazuri, majoritatea dintre ele fiind destul de grave.

„Nu mai facem faţă, suntem depăşiţi. Cazurile sunt multe, dar şi mai grave. Sunt foarte mulţi tineri în această situaţie, cei mai mulţi nevaccinaţi”, a relatat medicul Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi.