'Grupul nostru are 33 de linii de producţie în regiunea Europei Centrale. Oprirea producţiei la fabrica de la Luka este rezultatul măsurilor de optimizare a costurilor şi sinergiilor cu restul capacităţilor de producţie din regiune', a informat compania Coca-Cola HBC într-un comunicat de presă. 

Potrivit presei slovace, motivul închiderii fabricii de la Luka este că pe o rază de 330 de kilometri Coca-Cola HBC are alte şase fabrici în Cehia, Austria, Polonia şi Ungaria astfel încât cea mai mică fabrică din regiune, cea din Slovacia, a fost închisă. 

În urmă cu o lună, Coca-Cola HBC a anunţat că încetează activitatea de îmbuteliere din Republica Moldova, urmând ca sursele de aprovizionare ale Coca-Cola în Republica Moldova vor deveni România şi Ucraina. 

Operaţiunile Coca – Cola Hellenic acoperă 28 de ţări, majoritatea din Europa, deservind peste 560 de milioane de oameni. Coca – Cola HBC România, membră a Grupului Coca – Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Sursa: Agerpres