Dragoș Ion s-a alăturat echipei Coca-Cola Hellenic în 2009, în Nigeria, în funcția de Financial Controller. În această perioadă a format o echipă financiară performantă și a obținut rezultate foarte bune.

„(…) încă de la început Coca-Cola a reprezentat o călătorie profesională extraordinară. Mă bucur să mă întorc acasă și să mă alătur talentatei echipe din România şi Moldova”, spune Dragoș Ion.

Acesta este licențiat în economie la Academia de Studii Economice din București și, de asemenea, deține o calificare Chartered Certified Accountant (FCCA) în domeniul financiar contabil.  Dragoș Ion preia atribuțiile lui Dan Timotin, care a fost numit în funcția de Commercial Finance Director în cadrul Grupului Coca-Cola HBC.

Cu această numire, echipa extinsă de management a Coca-Cola HBC România continuă să fie formată 80% din manageri români.

Coca-Cola Hellenic este al doilea îmbuteliator ca mărime al companiei Coca-Cola din punct de vedere al volumului, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de peste 560 milioane de oameni. Coca-Cola Hellenic oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, sport, energizante, ceaiuri și cafea.

În România, ca în celelalte ţări unde îşi desfăşoară activitatea, Coca-Cola funcţionează pe baza unui sistem propriu, care include printre altele producţia şi distribuţia produselor către consumatori. Sistemul este format, pe piaţa locală, din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) şi partenerul acesteia Coca-Cola Hellenic (CCH România, care îmbuteliază şi distribuie produsele Coca-Cola sub licenţa The Coca-Cola Company).

Te-ar putea interesa și: