Criptomoneda Ethereum, rivala Bitcoin, a depășit luni, pentru prima dată, pragul de 3.000 de dolari, marcând o creștere de 325% de la începutul anului, potrivit Forbes.

Adresa ether a lui Buterin, pe care a dezvăluit-o în octombrie 2018 drept portofelul său principal de Ether, deține în prezent 333.520 ETH, în valoare de 1,09 miliarde de dolari la prețul de luni al Ethereumului de 3.278 dolari.

Ethereum, o adevărată avere

Criptomoneda Ethereum are o capitalizare de piață de 376 miliarde de dolari, a doua după cele 1,08 miliarde de dolari ale rivalei Bitcoin.

Valoarea Ether a crescut de la începutul anului, în mare parte datorită popularității tot mai mari a aplicațiilor de finanțare descentralizată (DeFi) care urmăresc să înlocuiască intermediarii financiari tradiționali, cum ar fi băncile și companiile de asigurări.

Potrivit agregatorului de date DeFi Pulse, peste 72 de miliarde de dolari sunt acum blocate în protocoalele DeFi, dintre care multe sunt construite deasupra blockchain-ului Ethereum.

Vitalik Buterin s-ar fi născut în 1994 în orașul Kolomna, lîngă Moscova Ulterior s-a mutat în Canada cu familia și a crescut la Toronto.

Înainte de lansarea Ethereum, în 2012, când avea 18 ani, Buterin a fost co-fondator și a scris pentru Revista Bitcoin, alături de Mihai Alisie, care ulterior i s-a alăturat lui Buterin în fondarea Ethereum. În 2014, Buterin a primit premiul „Thiel Fellowship”, în valoare de 100.000 de dolari, pentru tinerii sub 23 de ani.

Săptămâna trecută, Buterin a donat aproximativ 600.000 de dolari în jetoane eter și maker (MKR) către un fond de ajutor Covid-19 pentru India.