Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a transmis, vineri, Hotărârea cu numărul 40, adoptată în ziua de joi, 17 iunie 2021, prin care se actualizează lista ţărilor şi a zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

În plus, s-a decis şi scoaterea de la rezervele de stat a patru construcţii modulare în vederea operaţionalizării unor centre de vaccinare în judeţul Mureş.

Ce conţine Hotărârea CNSU nr. 40 din 17.06.2021?

“Art.1 – Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate dotate cu patru radiatoare electrice, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare și triaj observațional/ epidemiologic pe teritoriul județului Mureș.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”

Documentul integral poate fi consultat aici.

În plus, CNSU a transmis şi Anexa la această hotărâre, respectiv Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 40 din 17.06.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Ţările ce se regăsesc în zona roşie, potrivit CNSU

Ţările ce se regăsesc în zona galbenă, potrivit CNSU

Lista întreagă a ţărilor, incluzându-le şi pe cele din zona verde, poate fi consultată aici.

Sursa foto: Dreamstime