Hotărârea CNSU cu privire la carantinare, anulată în instanță! Lupta pentru drepturi și libertăți este una continuă, scrie europarlamentarul Cristian Terheș pe Facebook.

Instanța a respins încercarea de intervenție accesorie în proces a Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat.

Hotărârea CNSU cu privire la carantinare, anulată în instanță! Raed Arafat, lăsat pe dinafară

”ICCJ a anulat Hotararea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care se refera la carantinare. Actiunea a fost facuta de av. Elena Radu.

Mai jos aveti minuta din dosarul 3251/2/2021. Lupta pentru drepturi si libertati este una continua.

Nu conteaza daca ai pierdut sau castigat o batalie, important e ca lupta sa continue.

Complet de judecată: C5.4
Numărul documentului de soluționare: 3479/2021
Data documentului de soluționare: 09.06.2021
Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare

Detalii soluţie: Admite recursul declarat de RADU ELENA împotriva sentinţei civile nr. 814 din 25 mai 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal.

Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge, ca inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Admite cererea formulată de reclamanta RADU ELENA, în contradictoriu cu pârâtul COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ .

Anulează Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021. Definitivă.

Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi 9 iunie 2021.

Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, în 24 de ore de la pronuntare.”, a scris europarlamentarul Terheș pe Facebook.

Ce prevede Hotărârea CNSU anulată în justiție

Decizia instanței vizează HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 CNSU privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat și abrogarea unor prevederi ale hotărîrilor comitetului.

În acest document, CNSU aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

În plus, CNSU stabilise ca, la intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), să se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca.