Oficialii CNAIR şi Primăria Giurgiu au încheiat un protocol de predare – primire a sectorului de drum şi terenului aferent în lungime de 600 ml, proprietate publică a municipiului Giurgiu, situate între intersecţia sens giratoriu acces Varna (segment parţial din strada Unirii) şi intersecţia cu DJ 507. 
Potrivit unui comunicat al CNAIR, acest protocol rezolvă problema de viabilitate a părţii carosabile, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă în zona frontierei cu Republica Bulgaria. „Încheierea acestui protocol a fost necesară deoarece, din punct de vedere legal, sectorul de drum în cauză se află în proprietatea Primăriei Municipiului Giurgiu. Protocolul va fi valabil până la data exproprierii suprafeţelor destinate obiectivului de investiţii, Drum de legătură DN 5 – Şoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400″, obiectiv ce se va afla în administrarea CNAIR”, conform CNAIR.
Potrivit Hotnews.ro, la sfârșitul lunii martie, mai mulți șoferi au postat pe rețelele de socializare clipuri video în care apare drumul plin de bălți și noroaie, denivelat și cu gropi, traversat de zeci de vehicule și camioane.