Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat, vineri, că firma italiană Pizzarotti, care se ocupă de lucrările de la autostrada A10 Sebeș-Turda, trebuie „să se miște foarte rapid” pentru a rezolva problemele apărute pe acest segment de drum.

Probleme la autostrada Sebeș-Turda

Este vorba despre o alunecare de teren care s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență și pe o porțiune mică din prima bandă.

Potrivit lui Alin Șerbănescu, unele proiecte de infrastructură durează mai mult tocmai pentru că uneori constructorii sunt puși să refacă lucrările.

„Aici e vorba de o autostradă nou-nouță, are aproape 2 ani. N-ar fi trebuit să pățească ce pățește acum, să apară această alunecare de teren. Trebuie să se miște foarte repede, să nu întrerupă circulația acolo.

Vor restricționa o bandă, dar trebuie să permită circulația pe această autostradă. Trebuie să ne spună de ce s-a întâmplat această situație: dacă e execuție proastă, dacă sunt probleme neidentificate în faza de proiectare, să explice și cauza pentru care s-a ajuns în această situație și să intervină rapid.”, a spus purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

S-a deschis primul sector al Autostrăzii Sibiu-Pitești

Joi, 15 decembrie, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost deschis primul sector al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Este vorba despre un sector lung de 13 kilometri între Sibiu și Boița.

„Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești au fost deschiși! De astăzi se circulă pe 13 kilometri de autostradă între Sibiu și Boița.”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a mai precizat că în curând vor începe lucrările pe toate sectoarele autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Și sunt doar începutul! Anul acesta au fost semnate toate contractele care lipseau pentru a putea fi demarate lucrările pe toată autostrada până la Pitești,”, a precizat Grindeanu.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat că secțiunea Sibiu – Boița a fost deschisă cu patru luni mai devreme față de termenul menționat în contractul de finalizare, care era pentru luna aprilie 2023.

„De astăzi, ne vom bucura de primii 13,17 km ai acestei autostrăzi extrem de importante, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii.”, a afirmat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.