”Preşedintele României, Traian Băsescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc şi a semnat Decretul de numire a domnului Cătălin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Ministrul Justiţiei a precizat într-un comunicat de presă transmis Agerpres, că a acceptat propunerea preşedintelui României de a fi prim-ministru interimar.
"Doresc să informez opinia publică despre faptul că luni, 6 februarie 2012, am acceptat propunerea Preşedintelui României de a-mi asuma funcţia de Prim-ministru interimar. De îndată ce Decretul Prezidenţial de numire în funcţie va fi publicat în Monitorul Oficial, voi exercita atribuţiile constituţionale. Doresc să asigur cetăţenii că instituţiile statului îşi vor continua în mod normal activitatea, potrivit Constituţiei şi legilor în vigoare", afirmă Cătălin Predoiu în comunicatul citat.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni dimineaţă, că a luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia socială, fiind convins că în actuala situaţie de criză a adoptat măsurile necesare stabilităţii economice, nu pentru că a dorit, ci pentru că a trebuit. Detalii AICI
Cătălin Predoiu are 44 ani, este avocat de  profesie şi nu face parte din niciun partid politic. El a mai fost ministru de Justiţie şi în timpul Guvernului Tăriceanu, iar din decembrie 2009 a fost desemnat pe acelaşi post în Cabinetul Boc. Ca urmare a nominalizării sale ca ministru, Predoiu s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL, filiala Buzău, motivând că doreşte să-şi poată continua proiectele începute la venirea sa în Ministerul Justiţiei.
Citiţi şi: