Vești bune pentru șoferii din România. Podul care trece peste brațul Borcea urmează să fie reablitat. Anunțul a fost făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit sursei citate, Asocierea Maristar Com SRL – Hydrostoy AD este cea care va realiza lucrările de reabilitare a podului peste braţul Borcea, situat pe autostrada A2, la km 149+680.

În ceea ce privește valoarea contractului pentru execuţia lucrărilor, potrivit CNAIR, acesta se ridică la valoarea de 67,75 milioane lei, fără TVA.

Podul peste Dunăre de la Feteşti este un pod combinat de cale ferată şi şosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele şi viaducte de acces), care traversează braţul Borcea al fluviului Dunărea şi, împreună cu podul similar de la Cernavodă, conectează oraşele Feteşti şi Cernavodă între regiunile Dobrogea şi Muntenia”, se menţionează în comunicatul transmis de CNAIR.

În ce stare se află podul peste braţul Borcea

Sursa citată mai precizează că în prezent, în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare, podul peste braţul Borcea se încadrează în clasa stării tehnice III. El va avea nevoie de o serie de lucrări de reparații complexe, pentru a deveni rezistent și stabil.

“În cadrul contractului de reabilitare vor fi realizate o serie de lucrări de reparaţii complexe (înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi trotuare, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, lucrări de reparaţii cu betoane speciale – la placa de suprabetonare a viaductelor de acces şi la pile, lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât şi pe viaductele de acces) care vor permite aducerea podului la o stare tehnică în conformitate cu cerinţele de calitate prevăzute în Legea 10/1995 privind rezistenţa şi stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, siguranţa în exploatare şi protecţia mediului”, se mai spune în comunicat.

De menționat este faptul că, contractul prevede 24 de luni perioadă de execuţie a lucrărilor, iar garanţia este de 60 de luni. În ceea ce privește semnarea contractului de achiziţie publică, aceasta va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi, respectiv, după soluţionarea tuturor contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.