"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat în data de 22.04.2016 Acordul-cadru de furnizare având ca obiect "Achiziţia şi transportul parapetelor rigide prefabricate din beton" aferente drumurilor naţionale şi autostrăzilor din administrarea companiei. După semnarea acestui acord-cadru, CNADNR a demarat formalităţile necesare emiterii către furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum naţional, şi anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa – Pasaj Otopeni, peste Centura Bucureşti", se arată în comunicat. 

Potrivit acestuia, întregul contract este pentru 192 km de drumuri naţionale aflate în administrarea companiei. 

CNADNR menţionează că a început organizarea pentru începerea lucrărilor pregătitoare necesare instalării parapetelor rigide prefabricate din beton pentru separarea sensurilor de circulaţie pe sectoarele cu 4 benzi, pentru protejarea participanţilor la traficul rutier de a nu părăsi platforma drumului. 

"Acordul-cadru semnat are o durată de 2 ani şi o valoare totală de 51.808.593,45 lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat şi venituri proprii şi va avea la baza contracte subsecvente anuale pentru toate Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri. Acest contract a fost atribuit Asocierii Kamarom Prefabricate din Beton – Dunapref", precizează CNADNR. AGERPRES