"Referitor la percheziţiile întreprinse de procurorii DNA la sediul CNADNR SA central, precum şi la sediile unor Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România precizează că se supune tuturor acţiunilor de cercetare aflate în curs şi pune la dispoziţie toate documentele solicitate. Menţionăm că vom putea furniza alte informaţii referitoare la acţiunile desfăşurate de procurorii DNA la CNADNR SA de îndată ce acestea vor fi finalizate. În acest context, precizăm că în acest moment detalii privind aceste acţiuni pot fi furnizate doar de către DNA", se spune în comunicat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări în legătură cu presupuse fapte privind influenţarea rezultatelor unor licitaţii de atribuire a unor contracte de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), au declarat surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că, în dosarul în care s-au făcut vineri percheziţii la 30 de adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov, s-a început urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Se fac percheziţii la CNADNR – sediul central din Bucureşti şi Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) – Bucureşti, Iaşi, Cluj, Dolj şi Braşov, au precizat sursele citate.

Acestea susţin că sunt nereguli la CNADNR şi la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri – Cluj, Iaşi, Braşov, Craiova, Bucureşti şi că au fost influenţate deciziile privind atribuirea unor contracte privind servicii de reparare şi de întreţinere a autoturismelor din dotarea DRDP.

Ar fi implicate, potrivit surselor, societăţile Eurospeed, Ro-Maryo, Rodna Trans, Manolo, Ram Europe, Tig For Serv, Olflav Impex.

Percheziţiile ar mai viza reşedinţa din municipiul Iaşi a lui Marius Eugen Ostaficiuc, consilier în Primăria Iaşi şi director adjunct comercial la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, şi a lui Marius Constantin Pătraşcu, patronul unei firme de transport.

AGERPRES