Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va aloca patru milioane de euro, fără TVA, pentru finalizarea pasajului de la Ciochiuţa, judeţul Mehedinţi, de pe DN 6, după ce fostul ministru al transporturilor a reziliat în 2007 contractul încheiat cu un constructor.

Lucrarea era realizată de consorţiul elen Proodeftik/Atena. Fostul ministru a reziliat contractul atribuit în anul 2002 din cauza ritmului lent de execuţie. Asocierea urma să modernizeze DN 6 Filiaşi-Ciochiuţa, în lungime de circa 130 de kilometri, pentru 21,48 milioane de euro.

Va fi încheiat un nou contract

CNADNR va organiza o licitaţie în luna august, pentru atribuirea lucrărilor cofinanţate de Comisia Europeană prin facilitatea ex-ISPA şi de către Guvern prin bugetul de stat, se arată într-un comunicat al companiei.

Durata de execuţie a lucrărilor este de un an, iar perioada de garanţie este de doi ani, criteriul de atribuire al lucrărilor fiind preţul cel mai mic.

Acesta nu este primul contract pierdut de Proodeftiki în România. CNADNR a mai reziliat un contract cu antreprenorul grec în 2006, tot din cauza ritmului lent de execuţie a lucrărilor. Contractul viza reabilitarea DN 17, pe tronsonul de la limita judeţului Cluj cu Bistriţa-Năsăud şi până la Bistriţa.

SURSA: Mediafax