Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Cătălin Homor ne-a declarat că redeschiderea lotului 3 din autostrada Orăștie-Sibiu este planificată pentru data de 30 septembrie. „Aseară am verificat stadiul lucrărilor de refacere a celor aproximativ 200 m de autostradă, muncitorii au montat reflectoare și se va lucra pe timpul nopții. Dacă nu plouă excesiv, mai multe zile la rând, am stabilit redeschiderea celor 22 km de autostradă, în condiții de siguranță, în 30 septembrie. Sunt tot felul de oameni fără studii de specialitate care spun că ar fi trebuit construit un viaduct îngropat în locul unde a fost demolată autostrada. S-au luat în calcul  toate variantele, soluția aplicată asigură redeschiderea autostrăzii în condiții de siguranță a traficului. Cel puțin o dată pe săptămână vin să vad cum evoluează lucrările pe șantierul lotului 3 din autostrada Orăștie-Sibiu”, ne-a spus Homor.

Update: Ministrul Transporturilor confirmă că autostrada demolată va fi redeschisă în septembrie

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie va fi redeschis traficului după jumătatea lunii septembrie, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.
„Lotul 3 o să fie dat ( traficului – n.r.) până la sfârşitul lunii septembrie, deci după jumătatea lunii septembrie", a declarat ministrul Transporturilor, menţionând totodată că "se lucrează în foc continuu", iar între mijlocul şi sfârşitul lunii viitoare lucrările vor fi terminate pe tronsonul care a fost demolat. Sorin Buşe a precizat că este "esenţial" şi ca traficul rutier să fie deschis în siguranţă. Întrebat dacă mai există "puncte nevralgice" pe lotul 3, ministrul Transporturilor a spus că, din câte se ştie, nu, ci doar puncte considerate "minore". "Mai există puncte pe care noi le considerăm minore, dar suntem acum pe punctul de a negocia şi de a lansa foarte curând, deci vorbesc în următoarele zile, săptămâni, încă o expertiză independentă", a declarat demnitarul.