‘Am semnat rezilierea contractului pentru proiectul de reabilitare al lotului 2 de pe drumul naţional 6 Alexandria-Craiova. Am notificat compania în urmă cu 14 zile iar astăzi am semnat rezilierea contractului’, a precizat directorul general CNADNR.

Motivul rezilierii îl constituie întârzierea lucrărilor efectuate de compania Romstrade la lotul 2 de pe DN 6.

Acesta este al doilea contract cu compania Romstrade reziliat de CNADNR în ultimele şapte zile, după ce, pe 22 noiembrie, Compania de Drumuri anunţa că a decis să rezilieze contractul semnat cu asocierea SC Romstrade SRL – Monteadriano Engenharia e Construcao SA – SC Donrep Construct SRL pentru construcţia primului lot din Autostrada Nădlac – Arad pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale de către antreprenor.

Reabilitarea Lotului 2 al DN6 Alexandria – Craiova, de la km 132 + 435 la km 185 + 230, a fost câştigată, prin licitaţie, de asocierea Romstrade – Ezentis – Euroconstruct Trading 98 SRL, contractul în acest sens fiind semnat în luna ianuarie a anului trecut. Lungimea lotului de drum este de 52,8 km, iar valoarea contractului se ridică la 119,361 milioane lei fără TVA, din care 82,221 milioane lei constituie finanţarea nerambursabilă a Comisiei Europene, diferenţa până la valoarea totală fiind asigurată de la Bugetul de stat. Durata contractului ar fi trebuit să fie de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie.
SURSA: Agerpres